Kuva Lauri Valtanen, editoinut Otto Kouvonen.


KESÄTEATTERI

KOMEDIAA KARTANON PUISTOSSA

Pyhäniemen kartanossa on nautittu kesästä 2016 lähtien kesäteatterista, kun Heinäsuon kesäteatteri muutti Heinäsuolta kartanon puistoon.  Ensimmäisenä kesänä nähtiin hulvaton komedia Sinivalkoinen Kupla, jossa tarkasteltiin Suomen henkistä tilaa tai tarkemmin sanoen autokauppias Taisto Suomen henkistä tilaa. Kesällä 2017 jatkettiin nostalgisella komedialla Mäntysuopaa ja metsämansikoita, joka kuvasi aikaa kun Suomi oli vielä Suomi, miehet miehiä ja naiset naisia.

Käsikirjoittajana ja ohjaajana molemmissa näytelmissä toimi Jori Halttunen.


HEINÄSUON NÄYTELMÄPIIRIN HISTORIA

Heinäsuon näytelmäpiiri aloitti toimintansa vuonna 1979. Ensimmäinen näytelmä oli “Oi kallis kansanhuolto”.

Ensimmäinen varsinainen kesänäytelmä “Kyläkauppa” oli ohjelmassa 1983 ja -84, esityspaikkana oli jo silloin Mantereen ranta. Vuodesta 1992 alkaen näytelmäpiiri keskittyi kesänäytelmiin, joita esitettiin idyllisessä lampimaisemassa.

Näytelmäpiiri järjesti 1980- ja 1990-luvulla suosittuja Nuutti-juhlia perinteisine Nuutti-kulkueineen ja ajankohtaisine sketsiohjelmineen. Nuutti-juhlia järjestettiin kaiken kaikkiaan 12 kertaa.

Kesäteatterin näytelmät ovat jo vuosia kuuluneet monien kesäperinteisiin ja kävijöitä on riittänyt mukavasti. Esimerkiksi kesän 2014 näytelmää oli katsomassa 4850 katsojaa.