KESÄTEATTERI

HUOM! 

HEINÄSUON KESÄTEATTERIN ESITYKSET KESÄLLÄ 2019 SUOJAPIRTILLÄ, HERRALASSA.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT SUORAAN HEINÄSUON KESÄTEATTERILTA, PUH. 044 913 8281.


KESÄLLÄ 2018 KARTANON PUISTOSSA NAUTITTIIN KOTIMAISESTA KOMEDIASTA

Heinäsuon kesäteatterin esitykset jatkuivat Pyhäniemen kartanon puistossa kesällä 2018 kotimaisella Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven käsikirjoittamalla komedialla "Tahdotko naimisiin..." 

Vauhdikkaan makkaran- ja sinapinhuuruisen näytelmän rooleissa nähtiin Raimo Hauta-Aho, Mervi Valtanen, Helena Tuominen, Juho Torkkel, Carita Vikman, Terhi Veirto ja Risto-Matti Kutila. Näytelmän ohjasi Väinö Weckström. 


HEINÄSUON NÄYTELMÄPIIRIN HISTORIA

Heinäsuon näytelmäpiirin toiminta alkoi syksyllä 1979 Hollolan kansalaisopiston yhteydessä. Ensimmäinen näytelmä oli Oi kallis kansanhuolto, jonka ohjasi kulttuurisihteeri Marja-Liisa Vilkko.

Ensimmäinen varsinainen kesänäytelmä Kyläkauppa oli ohjelmassa vuosina 1983 ja 1984, esityspaikkana oli jo silloin Mantereen ranta. Seuraavan kerran kesänäytelmästä päästiin nauttimaan vuonna 1988 kun vuorossa oli  Osmo Haapasalon ohjaama Ei auta itku riemulomalla. Vuodesta 1992 lähtien näytelmäpiiri on keskittynyt kesänäytelmiin. Eniten yleisöä on kerännyt Kalle Isokallion kirjoittama Pietari Toropaisen Pilvilinna (2006).

Näytelmäpiiri järjesti 1980- ja 1990-luvuilla suosittuja Nuutti-juhlia perinteisine Nuutti-kulkueineen ja ajankohtaisine sketsiohjelmineen. Tämän lisäksi näytelmäpiiri on ollut mukana Hollolan kirkon 500-vuotisjuhlakavalkadissa sekä Hämeen Heimojuhlien kavalkadissa Hollolassa. Näytelmäpiiri on myös esiintynyt sketsiohjelmistollaan monissa eri tilaisuuksissa. 

Kesällä 2016 Heinäsuon kesäteatterin esitykset siirtyivät Pyhäniemen kartanon puistoon, kun vanhasta esityspaikasta jouduttiin omistajanvaihdoksen takia luopumaan. Kartanon puistossa nautittiin ensimmäisenä kesänä komediasta Sinivalkoinen kupla, jossa tarkasteltiin Suomen henkistä tilaa. Kesällä 2017 esitykset jatkuivat nostalgisella komedialla Mäntysuopaa ja metsämansikoita. Molemmat näytelmät käsikirjoitti ja ohjasi Jori Halttunen.